CP-hankkeen sivut avattu

Ylilääkäri Tuula Kiviranta vetää CP-hanketta.

Ylilääkäri Tuula Kiviranta vetää CP-hanketta.

CP-hankkeen tavoitteena on yhtenäistää menetelmiä, joita käytetään CP-vammaisten lasten ja nuorten toimintakyvyn ja kuntoutuksen vaikuttavuuden arvioinnissa. Hankkeen myötä aiheesta on kertynyt paljon tietoa, joka nyt tuodaan omilla hankesivuilla erityisesti alan ammattilaisten, mutta myös vanhempien ja huoltajien sekä CP-vamman kuntoutuksen seurannasta kiinnostuneiden henkilöiden tietoon.

– CP-hankkeen sivulta löytyy hanketietojen lisäksi täydentävää tietoa ja hyödyllisiä linkkejä kuntoutukseen liittyvistä ajankohtaisista teemoista, kuten toimintakyvyn arvioinnista, GAS:sta ja ICF:stä, toteaa hankkeen vetäjä ja koordinaattori, ylilääkäri Tuula Kiviranta Ruskikselta.

Selkeyttä kuntoutuksen seurantaan

CP-hanke on kokonaisuudessaan merkittävä ja pitkäjänteinen hanke lasten kuntoutuksen seurannan kehittämisessa valtakunnallisesti.

– Tärkeä tavoite on ollut oppia käyttämään yhdessä sovittuja, kansainvälisessä käytössä olevia arviointimenetelmiä ja mittareita. Yhtenäiset arviointimenetelmät ja seurantamittarit mahdollistavat lasten ja nuorten tasavertaisemman kohtelun ja kuntoutuksen suunnittelun eri puolella Suomea, huomauttaa Kiviranta.

Tiivistä yhteistyötä

CP-hanke on ammatillisen tiedon lisäksi lisännyt alan ammattilaisten yhteistyötä. Hankkeen kahteen vaiheeseen ovat osallistuneet Ruskiksen lisäksi kaksi muuta Valteri- oppimis- ja ohjauskeskusta Tervaväylä ja Mäntykangas sekä Helsingin, Turun, Kuopion ja Oulun yliopistolliset sairaalat, Turun sosiaali- ja terveystoimi ja Oulun ammattikorkeakoulu. Tutkimusta ovat rahoittaneet Arvo ja Lea Ylppö Säätiö sekä KELA.

– Hankkeen myötä on syntynyt CP-kuntoutuksen piirissä työskentelevien ammattilaisten verkosto eri puolelle Suomea ja se on yhdistänyt erikoissairaanhoidossa ja Valteri-kouluissa työskenteleviä ammattilaisia.

– Kokemusta kehittämistyöstä ja yhtenäisten menetelmien käyttöönotosta voidaan soveltaa kuntoutuksen sektorilla laajemminkin, summaa Kiviranta.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s