Opetusvideolla luotettavuutta mittauksiin

CP-hankkeen aikana fysioterapeutit totesivat, että CP-vammaisen lapsen lihasjäykkyyden (spastisuuden) arviointi ja nivelten liikeratojen mittaaminen luotettavasti ja toistettavasti on vaikeaa. Tähän toivottiin tarkempia ohjeita ja neuvoja. Lastenlinnassa työskentelevät  fysioterapeutit vastuuhenkilönään Tuula Niemelä lähtivät v. 2013 tekemään opetusvideota ja kirjallisia ohjeita mittauksia helpottamaan.

Videomateriaalista on koottu DVD, joka valmistuu loppusyksyn 2014 aikana. DVD sisältää opetusvideon CP-lasten lihaskireyksien ja spastisuuden arvioinnista sekä nivelten liikeratojen mittaamisesta. Lisäksi mukaan kuuluu kirjallinen ohjeisto, jossa on hyvä kuvamateriaali mittaustilannetta varten. Vastaavaa opetusvideota ei Suomessa ole aiemmin tehty.

DVD ja siihen liittyvä materiaali on tuotettu CP-hankkeen rahoituksella ja se on tarkoitettu fysioterapeuttien käyttöön. Julkaisuajankohdan lähestyessä laitamme tälle sivustolle tiedon, mistä DVD on ladattavissa. Kirjalliset ohjeet liitämme  näille sivuille, heti kun ne valmistuvat.

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s